תחומי עיסוק
עורך דין תאונות דרכים בתל אביב
המשרד מתמחה בייצוג תובעים בלבד ועוסק מזה שנים רבות במתן פיצוי בגין נזקי גוף בשל תאונות דרכים מחברות הביטוח השונות.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 הקרוי בקצרה "חוק הפלת"ד", קובע כי נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי בגין נזקי הגוף והנפש אשר נגרמו להם בעקבות התאונת דרכים, ללא כל קשר לגורם האשם בתאונה. העיקרון הבסיסי שהחוק קובע הוא האחריות המוחלטת - כל נפגע תאונת דרכים, רשאי לתבוע וזכאי לפיצוי בגין נזק הגוף מחברת הביטוח של כלי הרכב בו נסע או הוסע, ללא חשיבות לשאלה אם הוא אשם בגרימת אותה תאונה או לאו.
מן הראוי לציין, כי אף נפגעי תאונות אופניים על ידי רכב פוגע ותאונות פגע וברח זכאים לפיצוי בגין נזקי גוף.
לאחר אירוע תאונת הדרכים, יש תחילה לפנות למתן טיפול רפואי ולאחר מכן מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם האפשרי.
חשוב לאסוף מסמכים אשר רלוונטיים לאירוע התאונה, כדוגמת מלוא התיעוד הרפואי הכולל כל פניה למתן קבלת טיפול רפואי, אישור משטרה וכן קבלות בגין הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה והוצאות שכירת עזרת הזולת וסיעוד.
תביעות נזקי גוף בתל אביב
מתי פונים אל עורך דין נזקי גוף בתל אביב?
בתחום המשפט האזרחי ודיני נזיקין, יש חשיבות גבוהה מאד בכל מה שנוגע לנושא של נזקי גוף. יותר ויותר אנשים מודעים לכך שהם יכולים להגיש תביעות נזקי גוף בתל אביב. אבל מהם בעצם נזקי גוף שבגינם ניתן לתבוע גורם מסוים? מדובר על פגיעה שנגרמה לגוף שלכם, וזאת בשל לקות או רשלנות של גורם מסוים שהוא איננו אתם. בכך יש הבדל משמעותי מאד בין אדם אשר נפל בביתו משום ששרר בו אי-סדר (ואז הדבר הוא על אחריותו, למעט במצב שבו יש לו פוליסת ביטוח תאונות אישיות, ואז הוא יכול להגיש תביעת פיצויים לחברת הביטוח) לבין אדם אשר נפל ברחוב עקב תשתית לקויה, או תלמיד שנפגע בעת ששיחק בגן שעשועים או בחצר בית הספר. במצבים הללו, יש לפנות אל עורך דין נזקי גוף במרכז. אבל איך התהליך בעצם מתקיים?
עורך הדין מסייע בהוכחה
האתגר המרכזי ביותר בתחום של תביעות נזקי גוף במרכז הארץ, הוא להוכיח כי כאמור התרחשה פגיעה. לכן, עוד בטרם אתם תפנו לעורך הדין, עליכם להביא כמה שיותר מסמכים רפואיים שמאשרים את הפגיעה. שימו לב, כי במידה ומדובר על פגיעה בסוף עקב תאונת דרכים, בית המשפט יחווה את דעתו בעיקר בהסתמך לפי חוות הדעת של הוועדה הרפואית בביטוח הלאומי. כך גם יהיה בכל מה שקשור לנזקי גוף עקב תאונות עבודה. בכל מצב של פגיעה מסיבה אחרת - יהיה עליכם להוכיח את המצב הרפואי שלכם באופן ישיר מול בית המשפט.
אז איך עורך דין נזקי גוף בתל אביב נכנס לתמונה? עורך הדין ינחה אתכם לכל אורך התהליך, ויסביר לכם כיצד לפעול. לעתים קרובות, אחרי שעוברים תאונה מסוימת, כל סדר היום שלכם משתנה - והדבר האחרון שאתם חושבים עליו הוא איזה מסמך רפואי עליכם לקבל מבית החולים כדי לקבל פיצוי דרך בית המשפט. עורך הדין שיטפל בתיק שלם, יסביר לכם היטב מה עליכם לדרוש מכל גורם רפואי שאתם נמצאים איתו בקשר. עורך הדין גם יוכל לפנות מטעמכם לגורמים הרפואיים השונים ולדרוש מסמכים שונים אשר לא קיבלתם. במהלך המשפט עצמו, עורך הדין ייצג את האינטרס שלכם, ויוכיח כי נגרם לכם נזק ממשי, והנזק הנ"ל בוצע באחריותו של הנתבע.
עוד כמה דברים שחשוב לדעת
בשנים האחרונות, עולה המודעות כי תביעות נזקי גוף בתל אביב, לא חייבות להיות אך ורק סביב פגיעה פיזית בגוף. יש הכרה גם באנשים שהם פגועי נפש, וזאת עקב רשלנות של גורם מסוים - כמו למשל אנשים שחווים התקפי חרדה עקב מעורבות בתאונת דרכים, או עקב תאונה פיזית שהתחרשה להם שגרמה להם לסיבוכים נפשיים. גם במקרה כזה, חשוב מאד לפנות לעורך דין מוסמך בתחום, ולפנות לגורמים מתאימים במחלקות הפסיכיאטריות, וזאת בכדי שתוכיחו כי מגיע לכם לקבל פיצוי הולם. כך, לא משנה איזו פגיעה ספגתם ומה חומרתה - עורך דין ידאג שאתם תקבלו את הפיצוי הכספי שיסייע לכם להתמודד עם המצב, ולחזור למסלול חיים רגיל.
תאונות עבודה
המשרד מתמחה בייצוג תובעים בלבד ועוסק מזה שנים רבות במתן פיצוי בגין נזקי גוף בשל תאונות עבודה ומחלות מקצוע.
תאונת עבודה הינה כל תאונה בין אם תאונת דרכים ובין אם לאו הנגרמת לעובד בדרכו למקום עבודתו, בחזרתו ממקום עבודתו או תוך כדי ועקב עבודתו.
כאשר המדובר בתאונת דרכים, הנפגע זכאי לפיצוי בגין נזק גוף בהתאם לקביעת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 הקרוי בקצרה "חוק הפלת"ד", הקובע אחריות מוחלטת - כל נפגע תאונת דרכים, רשאי לתבוע וזכאי לפיצוי בגין נזק הגוף מחברת הביטוח של כלי הרכב בו נסע או הוסע, ללא חשיבות לשאלה אם הוא אשם בגרימת אותה תאונה או לאו ואף מהמוסד לביטוח לאומי, שכן המדובר בתאונת דרכים - עבודה.
כאשר אין המדובר בתאונת דרכים, כי אם בתאונה ותוצאתה פגיעת נזק גוף תוך כדי ועקב עבודת העובד, כדוגמת נפילה מסולם, הרמת משא כבד, החלקה וכדומה, רשאי העובד לתבוע וזכאי לפיצוי בגין נזק הגוף מכוח פקודת הנזיקין (נוסח חדש), תשכ"ח-1968 מהמעוול שהוא לא תמיד המעביד, ואף מהמוסד לביטוח לאומי.
גם מחלות תוצאת עבודת העובד יכולות להיחשב גם הן כתאונת עבודה מהיותן מחלת מקצוע, כדוגמת ירידה בשמיעה כתוצאה מחשיפה מרובה לרעש וגם במקרים אלו זכאי הנפגע לפיצוי בגין נזק גוף ממעבידו (חברת הביטוח שלו) ואף מהמוסד לביטוח לאומי.
לאחר קרות האירוע, יש לפנות במיידית לקבלת טיפול רפואי, לתעד את מקום אירוע התאונה לרבות צילומו ואף להיוועץ עם עורך דין לצורך ייעוץ משפטי.
בהמשך ובסמוך לתאונה וזאת לאחר קבלת הייעוץ המשפטי, יש למלא תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי להכרה בתאונה כתאונת עבודה ולתשלום דמי פגיעה, כלומר בגין ימי האי כושר. חשוב לציין, כי המוסד לביטוח לאומי משלם מיום התאונה ועד תום 91 יום מיום התאונה 75% משכר הנפגע. באם ימי האי כושר נמשכים מעל 91 יום, תוגש למוסד לביטוח לאומי תביעת נכות מעבודה והנפגע יעמוד בפני וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי לצורך קביעת נכות זמנית ופיצוי בגינה, ועם התגבשות הנזק הרפואי, בפני וועדה רפואית לנכות צמיתה נפגעי עבודה וקבלת פיצוי בגינה.
רשלנות ציבורית
המשרד מתמחה בייצוג תובעים בלבד ועוסק מזה שנים רבות במתן פיצוי בגין נזקי גוף בשל תאונות רשלנות ציבורית.
רשלנות ציבורית מתייחסת לכל מקרה בו מפגע במקום ציבורי גרם לנזק גוף. מפגע שכזה שייך ובאחריות גורם ציבורי כלשהו כדוגמת רשות מקומית, עירייה, מלון, בנק, קניון או כל גורם אחר ציבורי האחראי על המקום בו קיים המפגע, ומאחר והיה מפגע כלשהו, ארע הנזק גוף, שכן הסרת המפגע או תיקונו עובר לתאונה, היה עשוי למנוע את הפגיעה ואת תוצאות התאונה.
מקרה של פגיעה כתוצאה מרשלנות ציבורית מוגדר כאשר הרשלנות של המקום הציבורי עצמה היא זו שהביאה לפגיעה, כדוגמת מרצפות ברחוב שאינן תקינות או יתד הקבוע ברצפת חניון, ולא למשל חוסר זהירות מצד הנפגע. במקרים הללו זכאי הנפגע להגיש תביעה בגין נזק גוף שארע לו כנגד אותו גוף מעוול שהתרשל.
לאחר קרות האירוע, יש לפנות במיידית לקבלת טיפול רפואי, לתעד את מקום אירוע התאונה לרבות צילומו ואף להיוועץ עם עורך דין לצורך ייעוץ משפטי.
תביעות ביטוח
עובדים רבים מבוטחים במסגרת פוליסות שונות ומגוונות, כדוגמת פוליסות ביטוחי חיים ומנהלים הכוללות אובדן כושר עבודה.
ההגדרה הרווחת לרוב לאובדן כושר עבודה מוחלט היא כי המבוטח איבד 75% לפחות מכושרו לעבוד עקב מחלה או תאונה, וכן איבד 75% לפחות מכושרו לעבוד ולעסוק בכל עיסוק סביר אחר, כאשר מצב זה יימשך מעבר לתקופת ההמתנה הנקובה בפוליסה (בדרך כלל מדובר בתקופת המתנה בת 3 חודשים).
מן הראוי לציין כי קיימות אף פוליסות הכוללות כיסוי למקרה אובדן כושר עבודה חלקי, קרי המבוטח איבד פחות מ- 75% מכושרו.
בהתקיים ההגדרה הקבועה בפוליסה, זכאי המבוטח לפיצוי מחברת הביטוח בה הינו מבוטח, על פי הסכום הנקוב בפוליסה, כל עוד הוא מצוי באובדן כושר עבודה. הטבה נוספת המוקנית למבוטח הינה שחרור מתשלום הפרמיה בגין הפוליסה.
במקרים רבים של אובדן כושר עבודה ניתן לתבוע מספר גורמים לקבלת פיצויים כספיים.
ביטוח לאומי
עורך דין ביטוח לאומי בתל אביב
המוסד לביטוח לאומי:
המשרד מתמחה בייצוג נפגעים אל מול התביעות השונות במוסד לביטוח לאומי, לרבות בפני ועדות רפואיות לסוגיהן בכל רחבי הארץ ולו הצלחה רבה מאוד.
ייחוד המשרד, בין היתר, בליווי הצמוד אשר ניתן ללקוח, החל מהגשת הטפסים, דרך קבלת ייעוץ רפואי מתאים מטובי המומחים הרפואיים העומדים לרשות המשרד, והמשך הטיפול, לרבות ליווי וייצוג בכל ועדה וועדה ועד ייצוג בבית הדין לעבודה במידת הצורך.